Naš Blog

Dalmacija je nepresušan izvor ideja, kvalitetnih proizvoda i bogate tradicije a putem našeg bloga vam pokušavamo približiti sve blagodati ovog podneblja.

dalmat food, čuvanje maslinovog ulja

Čuvanje maslinovog ulja

Maslinovo ulje je izuzetno ljekovita ali i brzo kvarljiva namirnica. Kako bi ovo ulje što duže zadržalo svoja ljekovita svojstva jako je bitno držati se osnovnih pravila adekvatnog čuvanja i skladištenja.

Pročitaj više...
maslinovo ulje za tijelo

Maslinovo ulje za tijelo

Upotreba maslinovog ulja ne bi smjela biti ograničena samo na kuhinju budući da je prirodno bogat antioksidansima i brojnim vitaminima, a naše tijelo najviše voli kad se o njemu brinemo prirodnim putem.

Pročitaj više...
maslinovo ulje

Maslinovo vs suncokretovo ulje

U današnje vrijeme svi težimo zdravom načinu života i pokušavamo izbaciti nezdrave navike iz svoje svakodnevice. Česta tema rasprave je usporedba maslinovog i suncokretovog ulja. U ovom postu vam glavne karakteristike tih vrsta ulja.

Pročitaj više...
maslinovo ulje kosa

Maslinovo ulje za kosu

Maslinovo ulje odavno je prepoznato kao tekuće zlato. Osim što oplemenjuje gurmanske delicije i pozitivno djeluje na zdravlje, velika je primjena maslinovog ulja i u kozmetici. Mnoge su teme potaknute oko djelovanja maslinovog ulja na obnovu i rast kose a mi vam donosimo nekoliko prirodnih maski za kosu koje djeluju.

Pročitaj više...